dimarts, 4 de maig del 2010

FESTA DE LA POESIA


Els versos són llar de foc o rosada,

però mai no són com el fum que es desfà

o com el fum que tot ho enterboleix.

I mai no esdevenen cendra, sinó

l'arbre que busques, el que no figura

als CD-roms ni les enciclopèdies:

l'arbre alt amb flors d'oceans on pots créixer.

Delgado, Josep Francesc

Aquest curs ha estat novament ple d'activitats relacionades amb la literatura i les paraules... Començàrem amb el Taller de Teatre Negre i la representació de fragments d'obres teatrals per alumnes de Primer Cicle d'ESO i continuàrem amb l'assistència dels alumnes de Segon Cicle d'ESO a diferents representacions com La Celestina i Les Troianes, entre d'altres. A més a més, en el moment d'escriure aquestes paraules encara ens queda un esdeveniment important com és el II Recital Poètic de la nostra escola on es lliuraran els premis del Certamen de Relats d'aquest any, però el que sí acabam de viure i encara perdura als nostres sentits és la darrera Festa de La Poesia on han participat activament quinze alumnes del nostre centre.

La Festa, que tingué lloc el passat dia 29 d'abril al Caixafòrum de Palma, és, com sabreu d'altres anys, el punt i final dels Tallers d'Interpretació Poètica organitzats per la Fundació La Caixa, que han comptat en aquesta ocasió amb la conducció de Francesca Vadell i la col·laboració del poeta Miquel Cardell.

Als qui assistírem, novament, ens emocionaren i encisaren amb les paraules dels poetes i ens feren alçar dels seients amb la certesa que la poesia és un llenguatege universal i etern per a joves i no tan joves.

Els qui hi participaren gaudiren també d'una experiència única, com ens conta Laura :

"Va començar a entrar la gent, de cada vegada estàvem més nerviosos, però teníem ganes de sortir a l’escenari.

L’actuació va començar, hi havia moltísima gent asseguda als seients, i pels costats del teatre, hi havia fotògrafs, gent gran, gent jove, amics de la nostra escola, tots espectants per veure què passaria. El recital va ser un èxit, la gent aplaudia sense aturar.

Deprés vam anar a una sala, on ens van donar aigua i un obsequi per la nostra participació, el regal era un estoig de la Fundació la Caixa, i un llibre de poemes d’en B. Rosselló Pòrcel.

Quan vam sortir la gent ens felicitava, sobretot els nostres professors.

Va ser una experiència genial, esper tornar-la a repetir!"

En definitiva, a tots els participants... gràcies per reviure, un cop més, l'encís de la poesia.

9 comentaris:

  1. Hola soc nova a cap de arribar me dirè...umm...

    Ja me pensarè un nom ...

    Soc participant de la festa de la poesia i va ser molt divertit i inolvidable , me encataria tornar-ho a repetir un altre cop.

    Gracis per xerrar de això :D!!

    ResponElimina
  2. Des d'aquí agrair a tots els que us deixeu emportar any rere any per l'estimació a unes lletres que fan viure tant als qui les senten del vostres llavis...
    Com deia Federico Garcia Lorca; "La poesia no vol adeptes, vol amants".
    Gràcies pel vostre amor, sempre.

    ResponElimina
  3. Benvinguda, anònima participant a la Festa de la Poesia...
    Participes també al recital poètic que farem a la Setmana Cultural?
    Si no és així et recoman de tot cor que t'hi passis pels assajos... Avui n'hem fet i demà en tenim un altre!
    Si t'agrada la poesia, gaudiràs moltíssim!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Gràcies, Líctor per la teva implicació també en aquestes curolles de poetes!

    ResponElimina
  5. Hola a todos.

    Solo queria decir que para mi hacer el II Recital Poético ha sido una gran experiencia ya que hemos tenido la oportunidad de disfrutar de la poesia y, eso es algo especial pero también hemos tenido la oportunidad de conocer un poco más a nustros compañeros y profesores y eso es algo que siempre se agradece.

    Y... ¡el año que viene más!
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Sí, Cris... Ha sido una ocasión estupenda para conocernos un poco más fuera de las aulas...Hemos reído y disfrutado un montón con los grandes poetas...
    A ver si el próximo año se apuntan algunos más de los de la clase, que esta vez al final se echaron atrás y se han perdido una experiencia única. En breve habrá una entrada sobre el recital y, por supuesto, nos volvemos a encontrar el año que viene... Practica el acento "galego" por si te vuelve a tocar un poema de la gran Rosalía de Castro (¡Y es que lo has hecho tan bien!)
    Un abrazo.

    ResponElimina
  7. Mina, estaré atenta a tu próxima entrada. Y a ver si el año que viene conseguimos reunir a más gente. Me ha encantado esta experiencia y no me arrepiento para nada de haberme apuntado.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  8. ¡Estupendo!
    Cris, en cuanto pueda hago la entrada...
    ¡Nos vemos por la clase!

    ResponElimina