dijous, 18 de març del 2010

MINA HOLMES


Mina Murray y Drácula

Buenas noches, magdalenienses secundarios

Como había prometido a algunos, voy a explicar de dónde sale el pseudónimo que he elegido y os voy a proponer un reto...

Para empezar, he elegido el nombre de Mina porque es un diminutivo de mi propio nombre, pero sobre todo, lo he escogido porque se trata de la protagonista de una de las novelas que más me han gustado y que más miedo me han hecho pasar. Se trata de "Drácula" de Bram Stoker.

Mina Murray, es, en la obra, una maestra prometida a Jonathan Harker, el joven y brillante abogado que viaja hasta el castillo de Drácula en Transilvania para ultimar la compra de una finca londinense. A través de las cartas y los diarios personales de los personajes vamos conociendo la historia del inquietante conde y las terribles consecuencias que se derivarán de ese viaje a Transilvania. Mina, que es muy lista, intuye pronto que algo no va bien y dice en su diario:

"Estoy inquieta, y me calma escribir aquí mis pensamientos; es como si me hiciese confidencias a mí misma(...) Me siento muy desgraciada por Lucy y por Jonathan. Hacía tiempo que no me llegaban noticias suyas, y estaba intranquila; pero ayer el señor Hawkins, siempre tan amable, me envió una carta que ha recibido él. Yo le había escrito preguntándole si sabía algo, y me ha contestado adjuntándome una carta que ha recibido. Sólo son unas líneas fechadas en el castillo de Drácula, anunciando que emprende ya el regreso. No es propio de Jonathan."

Stoker, Bram. "Drácula"

El extraño conde, Mina , Jonathan y el resto de personajes vivirán una historia increíble entre terrorífica y romántica (¿os suena a algo "crepuscular"?), pero no cuento nada más de momento...

Me falta explicar, la segunda parte: el apellido. Ahí creo que vais a necesitar pocas indicaciones porque ya todos habréis imaginado que su origen está en el detective más famoso de todos los tiempos: Sherlock Holmes. Me apasionan las novelas policíacas, los enigmas y los casos difíciles de resolver , así que Holmes es un apellido que me parece muy adecuado.

Su autor, Arthur Conan Doyle, lo presenta así:

"Su estatura sobrepasaba los seis pies, y era tan extraordinariamente enjuto, que producía la impresión de ser aún más alto. Tenía la mirada aguda y penetrante, [...] y su nariz, fina y aguileña, daba al conjunto de sus facciones un aire de viveza y de resolución".

Conan Doyle, Arthur. "Estudio en escarlata"

En fin, aquí viene ahora el reto: os propongo que busquéis un nick o pseudónimo literario, es decir, que lo saquéis de vuestro libro, relato, poema o autor favorito y nos contéis la razones de vuestra elección. También podéis enviar algún texto sobre el personaje (su descripción o unas palabras suyas) para que lo conozcamos todos un poco más. De momento, utilizad el pseudónimo para mantener la "intriga", no digáis quiénes sois hasta más adelante, vamos a jugar un poco...

¿Alguien se atreve?

36 comentaris:

  1. Hola som na ''Stephenie Meyer''..

    He escollit aquest pseudònim perquè un llibre dels que aquesta dona ha escrit va ser el primer llibre''seriós''(Crepuscle)per dir-ho d'alguna manera,que em vaig llegir, .I per a mi és un llibre una mica especial a causa d'aixó.Aquesta saga m'està agradant molt(ja vaig pel tercer). El misteri, la fantasia .. nose que té que la fa especial.Aqui teniu el principi de el llibre de Crepuscle:
    -Nunca me había detenido a pensar en cómo iba a morir,aunque me habían sobrado los motivos en los últimos meses,pero no hubiera imaginado algo parecido a esa situación incluso de haberlo intentado..
    I així acaba el meu comentari..

    ResponElimina
  2. Molt bé, Stephenie!
    Veig que a tu també t'agraden els vampirs... A veure si t'animes a llegir qualque dia el clàssic dels clàssics del tema, el de Bram Stoker... No et defraudarà!

    ResponElimina
  3. Hellow.
    I´m Arthur McKEOWN.
    How am I?
    I´m...

    ResponElimina
  4. Mmmmm!
    Creo que voy a necesitar alguna pista, Arthur
    Do you like reading in English?
    Are you a boy?
    Can you explain a little bit about Arthur McKeown?

    ResponElimina
  5. I speak spanish,inglish and catala
    I´m a boy.
    I´m not calm.
    how am I?
    i´m...

    ResponElimina
  6. Are you Peace in Catalan?
    Em sembla, Arthur, que el teu nom comença per P... No?
    Conta'ns coses sobre el teu pseudònim,... en qualsevol idioma!

    ResponElimina
  7. hola Mina soc en "Julio Rowling".
    El meu pseudònim es de un home i una dona.
    He agafat el nom de l'home peque va escriure un llibre que me va agradar molt(El viaje al centro de la tierra).
    I he agafat el llinatge de la dona perque es l'autora d'un llibre que m'estic lletgint i m'agra molt(Harry Potter y las reliquias de la muerte).

    -La cicatriz lleva diecinueve años sin dolerle.No había nada de que preocuparse.

    I amb aquestes dues líneas del final de segun llibre que he dit acaba el meu comentari

    ResponElimina
  8. Si comença per P.
    Aquest no es es dún escriptor angles que ha fet unllibre que me identificava molt sobretot per ses trastades i aixo bueno segurament lla sabras qui som i si no u saps lla no et puc donar mes pistes.

    ResponElimina
  9. Hola, Julio i Arthur
    Crec que ja sé qui sou tots dos...(i també la Senyoreta Meyers)
    Sabeu vosaltres qui és qui?
    Podeu provar d'endevinar també...
    Ens veiem pel l'escola!

    ResponElimina
  10. Jo ja se qui son tot dos.
    U puc dir?
    "Julio rowling"

    ResponElimina
  11. Hola, Mina! Som na Stephenie Meyer.

    Crec que tots sabem qui es n'Arthur Mckeown...
    I també tenc una idea de qui pot ser en Julio Rowling... Però crec que és millor esperar un poc més a ficar la pota.
    Saluts!

    ResponElimina
  12. Hola Mina el meu pseudònim es Geronimo Weasley.

    Geronimo: És el nom de un protagonista de aventures que llegeix el meu germà i sempre m'ha cridat l'atenció.
    Weasley: És el comnom del conegut Ron Weasley de Harry Potter, he triat aquest comnom perque aquest personatge hem pareix divertit i sempre m'ha agradat la seva forma de ser.

    ResponElimina
  13. Me heis pillado.
    no ho digueu si ho saveu perque alomijor hi ha qualcú que no hu sap ok?
    MI si ho saps demà vens i mo dius ha veure si tas equivocat o no.
    Adeu un saludo.
    "ARTHUR McKEOWN"

    ResponElimina
  14. jo ja se qui es en Geronimo.
    o puc dir?

    ResponElimina
  15. Veig que això està animat... Vinga, em sembla que entre tots podem decidir si es pot o no dir qui és qui. De totes formes, el més important és divertir-nos i donar a conéixer les petites "joies" literàries que ens agraden!

    ResponElimina
  16. hola!! soc n'Snoopy he elegit aquest nom perquè me'n recordo de petit què m'agradava molt . Salutss!!

    ResponElimina
  17. who I am ?? ''Snoopy''

    ResponElimina
  18. hola a tots ! Bé jo he decidit ser Kirsten Boie per que es uns dels millor llibres que he llegit es per nins de deu anys però més igual .
    Vos escric un bosinet del llibre però es en castellà
    <...Puede ser, ahora ya estamos en ello. Ya veremos qué ocurre en estos dias Pero lo cierto es que todos sentimos muy confiados.
    Tengo que cintaros esta historia arrancando desde hace bastante tiempo :Hace aproximadamente un año y medio ...>
    Aquest llibre es nom ( Todo canvió con Jakob)
    I ni ses meves amigues sebrán qui som perque mai oh he comentat
    Un petonet.

    ResponElimina
  19. Snoopy crec que ja se qui ets...

    heu puc dir?

    ResponElimina
  20. HOLA!SOC NA TERESA CONTI ES VERITAT AIXO ESTA MOLT BE.AQUEST NOM ME'L POSAT PER QUE ES D'UNA POETA Y LO E POSAT.SALUTSS ESTA GUAPO!!!!!!!

    ResponElimina
  21. Hola,soy Sandra! :)
    Yo he elegido La Mariuca-uca de "El Camino" porque me gustó mucho el libro.

    Os dejo una pequeña información sobre La Mariuca-uca :

    En el libro no se dice su verdadero nombre. Es la hija de Quino y la Mariuca.Cuando tenía pocos años no dejaba de seguir a Daniel, y este se libraba de ella diciéndole cosas como "Vete a pesarme a la farmacia". La Mariuca-uca le preguntó a Daniel si le gustaba la Mica porque a ella le gusta Daniel. A pesar de todo esto la Mariuca-uca siempre está al lado de Daniel en los momentos difíciles. En el libro también se la llama Uca-uca.

    Adiós :)

    ResponElimina
  22. Uiii, sembla que hi ha hagut força comentaris de cop... Veig que hi ha molta gent intrigada pel tema...Ni idea de qui és Kirsten Boie (és un personatge o l'autora?) Crec que sí sé qui és en Geronimo i Snoopy.
    Teresa, conta'ns alguna cosa més de la teva poetesa.

    ResponElimina
  23. Benvinguda Mariuca-uca...
    Bona tria!

    ResponElimina
  24. Hola ! Parla Kirsten Boie es una autora. Esta aixo molt animat amics ! Crec que no sebreu qui soc fins de qui un perell de dies ..
    Adeeu :)

    ResponElimina
  25. Bé, jo soc en "Dit tremolós". El nom és la unió de dugues passions meves: la literatura i el còmic.
    La primera part del nom és en honor a un gran llibre i a una mala pel.lícula :) " Cor de Tinta" i en especial a un personatge anomenat Dit de Pols. La segona part correspon a un personatge d´un Manga-Anime que no diré perque si no, seria massa evident qui soc.

    Vos deix amb un fragment de "Cor de Tinta":

    " Sota el llit hi havia el llibre que havia estat llegint. Li premia la tapa contra la orella, com si volguès tornar-la a atreure cap a les seves pàgines impreses.< Confesa-ho, a la nit et conta la seva història a cau d´orella.>< De vegades sí!> Havia contestat Meggie".

    Un salut de Dit tremolós. ; )
    P.S Ja vos dirè més coses un altre dia.

    ResponElimina
  26. Hola, soy Alexandra.


    Me he puesto de nombre Marianne Meyer.


    He elegido este nombre porque Marianne es la primera escritora que he leído. Me leí una triología suya que son Los elegidos, La oscuridad y La llave, la verdad esque me gustaron mucho.

    Meyer es el apellido de la segunda escritora que leí, sí, la de Crepúsculo, empecé criticando el libro ya que no le veía la gracia pero ahora voy por el último libro y no puedo dejar de leer, jajaja.


    ¡Nos vemos en clase!

    ResponElimina
  27. Hola Mina, jo soc na Bella Rowling...
    Bella: Personatje femení de la saga Crepuscle, m'encanta Crepuscle, ja vaig pe'l quart llibre "Amanecer".

    Rowling: Llinatge de l'escriptora de Harry Potter, també m'agrada molt aquesta saga.

    Com pots comprovar, m'agraden molt els llibres de fantasia, vampirs, i màgia.

    Felicitats pèl blog.

    Adeu. Saluts.

    ResponElimina
  28. Hola! Som na Stephenie Meyer...

    Crec que puc saber qui és na Kirsten Boie...
    Saluts!

    ResponElimina
  29. Benvinguts Dit tremolós, Marianne i Bella!
    Dit tremolós, no he llegit "Cor de Tinta" però n´he sentit parlar... Amb les pel.lícules sobre llibres sol passar que no compleixen les expectatives... (de totes formes he de dir que en Brendan Fraiser, que si no m'equivoc n' és el protagonista, no és el meu actor preferit). M'apunt la teva suggerència del llibre per llegir.
    Marianne i Bella: els vampirs estan de moda! A veure si cercam entre tots altres libres de fantasia que us puguin agradar.
    Una abraçada!
    Ens veiem demà!

    ResponElimina
  30. Stephenie, jo ni idea de qui és Kirsten...
    Continuaré pensant!
    Crec que Dit tremolós i Bella són de segon (Marianne segur que ho sabem perquè ja ho ha dit ella, és la nostra amiga Alexandra)..Deixau-me investigar una mica!

    ResponElimina
  31. Aquí Dit tremolós, et recomano molt aquest llibre,"Cor de tinta", és com un viatge al món dels llibres, és una mica infantil però està molt ben escrit. =D

    ResponElimina
  32. Hola, Dit tremolós...
    Sí, hauré de llegir "Cor de Tinta" ja que en parles amb tant d'entusiasme.
    Ens recomanes algun més?
    Hi ha qualcú altre que l'hagi llegit o que tengui alguna pista sobre els nouvinguts?

    ResponElimina
  33. Hola Mina som en Fernando Sánchez Dragó.
    Som un poc mogut.
    Som ros.
    Te recoman Mina que te lletgesquis es llibre El camino del corazón.
    Be me pareix molt be la teva idea de crearte un blog.
    Adeu mina!!!!!!

    ResponElimina
  34. Hola, Fernando Sánchez Dragó!
    Em sembla que, si ets mogut i ets ros, ja sé el teu nom!
    També m'apunt la teva recomanació.
    Espero veure't aviat per aquí!

    ResponElimina
  35. Què us sembla si començam a descubrir les persones que s'amaguen darrera els misteriosos pseudònims?
    De totes maneres podeu continuar utilitzant el nom que heu triat en aquest blog, potser serà més divertit i tot, no?

    ResponElimina
  36. Hola Carmen, soy Patricia.
    Hace mucho tiempo que no entro y me apetecia ver si habias publicado algo nuevo. Bueno que ya mismo empiezan las clases, tengo ya ganas de verte por el colegio y tener algunas tutorias, un beso muy fuerte!

    ResponElimina